Ut av komfortsonen

Maskinskriving

Foto: Deutsche Fotothek.

Det fine med å skrive en bok er at ingen behøver å vite om det. Når du gir opp, har du ikke tapt ansikt overfor noen.

Det dumme med å skrive en bok er at det til slutt blir umulig å holde det for seg selv. Til slutt hvisker man det til noen, som om man røper en grov forbrytelse. Ber dem holde det for seg selv. Vår lille hemmelighet, ikke sant. Til slutt har man sladret til så mange og puslet med romanen så lenge at enkelte begynner å følge opp. Spørre hvordan det går.

Helsike.

Denne skriblingen i det stille må ta slutt, og det ender her i dag med dette bykset ut av komfortsonen. Dette er litt som å komme ut av skapet, tenker jeg. «Åh, du er en sånn en. En av disse med ‘en bok i magen’. Tenkte jeg det ikke. Har du kommet langt, eller?»

Nei. Eller ja. Det spørs. Det har vært et langt svangerskap allerede. Ideen ble unnfanget tilbake i desember 2011. Veien frem er fortsatt lang, men nå inviterer jeg med alle som finnes i hele verden med på reisen videre. Derfor har jeg opprettet et enkeltpersonforetak som i sin tur tillot meg å opprette et .no-domene. Der sitter du nå og glor.

Hvordan du fant veien hit, aner jeg ikke.

Ennå har jeg ikke turt å gi nettadressen til en levende sjel.

PS: Når du først er her: Rop gjerne ut om du har peiling på WordPress-webdesign. Eller bokskriving.

Beslektede innlegg

15 Comments

  • Håper dere har tålmodighet. Målet er å ha førsteutkastet ferdig i løpet av året.

   Jeg kommer tilbake med en bloggpost om dette med sjanger, det er et interessant punkt i seg selv. Skulle den bli publisert, mistenker jeg at biblioteket ville plassert den i science fiction-hylla. Selv har jeg ikke bestemt meg hvor jeg synes den hører hjemme.

 1. Birgit

  Jeg har ikke særlig peiling på wp-design eller bokskriving, men jeg synes det er fantastisk kult at du skriver den boka mange av oss andre bare tør fabulere om i sentimentale øyeblikk. Heier på deg:)

 2. Tage

  Jeg tror det blir noe morsomt! Det gledes, kjøper den når den kommer. Pressure on.

 3. Hanna

  Yey! Endelig er vel ordet, er jo ikke nytt at du er knallgod til å skrive. Nå blir det bare en lengre tekst å glede seg over. :)

 4. Øystein Andreas

  Spennende prosjekt, Daniel. Har du etablert kontakt med forlag? Eller skaffet deg en mentor?

  • Jeg har ingen mentor i fysisk forstand, men flere sparringspartnere er involvert i prosessen. Hvordan tenker du bruk av en slik mentor? Forlag holder jeg på trygg avstand ennå. Det kommer utdypende innlegg om begge deler fremover.

   • Mentor tenkes her som en erfaren forfatter (eller ev. redaktør), som kan veilede deg gjennom skrivingen. Han eller hun følger skriveprosessen din, og gir deg tilbakemeldinger på utkastene dine. Hvis du benyttet deg av en veileder under masterskrivingen er rollen ikke veldig ulik. De aller fleste forfattere jeg kjenner benyttet seg av en mentor i begynnelsen av sitt forfatterskap.

Legg inn en kommentar