Kjapp oppdatering på Gluggen

… i form av en Instagram-post og en påfølgende Facebook-samtale.

Jeg publiserte nylig sideprosjektet Distansen mellom oss, og med det er jeg tom for godkjente unnskyldninger for å sluntre unna skrivingen på hovedprosjektet. Det er på tide å returnere til Gluggen, romanen jeg nå pusler med på femte året. I går åpnet jeg Scrivener-prosjektet, og ble møtt med velmente kommentarer fra tidligere versjoner av meg.

 

haha funny alle de commentsa du har laga på din egen skriving
kan prøve med en positiv en innimellom :P

Haha. Huff. Ja. Sitter og manner meg opp nå til å ta fatt.

hvor mange ord er den på nå?

Kan sjekke
brb
145 000.

shit
det er jo en del altså

Ja. Jeg håper å effektivisere litt, slik at den ikke blir lengre totalt når den er ferdig.

normalt sett ligger vel en roman på rundt 100.000 ord? synes å ha lest at det er 80-100.000 som er liksom «vanlig»

Tja. De sier 80-120k ja

mm men nå har jo folk skrevet bøker lenger enn det da, så du trenger jo ikke slutte å skrive bare derfor :P

Men jeg tror ikke 145k er mer enn 400 sider.

mmm. bare ikke gå helt Ken Follett liksom

Boken blir så lang som den må bli, og ikke lenger enn det. Det er en ganske innfløkt historie til sammen. Husk at jeg har planlagt alt før jeg skriver det, det er VELDIG lite daukjøtt her. Det meste, om ikke alt, bidrar til handlingen.

ja men er da innafor det
verste jeg vet er å lese om beskrivelsen av et epletre som har null verdi for boken
og lignende

Ja. Dårlig med sånt. Det er faktisk nå tiden er kommet inn for å krydre teksten med bakhistorie og sånne ting. Frem til nå har alt vært dønn effektivt. Så det er jo helt for jævlig at den allerede er 145000 ord.
Ett unntak, da. Jeg har en del dialoger mellom hovedpersonen og kompisen som til dels er unødige sidespor. De er med fordi de bygger relasjonen mellom dem, dem som personer, og fordi jeg synes de er morsomme. Vi får se om jeg kutter i dem. Har ikke lyst.

nei du må ikke bli for streng – er vel ingen faktabok du driver med
det må være litt pustepause med bare jovial snakk og
for at vi skal få bli kjent med karakterene og se deres forhold osv

Pustepauser er det nok av, det er ikke en actionkavalkade. Men ja, jeg er enig. Særlig i starten er det greit å bruke litt tid på sånt. Dialog er en fin måte å bli kjent med folk og deres styrker, svakheter og relasjoner på. Og vi må ha noe sånt i bunn før alt går til helvete med dem.
Eller, før _resten_ går til helvete, bør jeg kanskje si. Det starter ganske dypt nede som det er.

jeg er sykt spent på den


Ingen er mer spent enn meg. Førsteutkastet er kanskje 90 prosent ferdig. Bakken herfra er bratt, men jeg kjenner det meste av veien, og enn så lenge har jeg tro på at utsikten fra toppen skal gjøre hele turen verdt det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *