Karaktersetting

"Hvor god er denne rare vaffelplaten? La terningene avgjøre!"
«Hvor god er denne rare vaffelplaten? Vi lar terningene avgjøre!»

Denne bloggen inneholder omtaler av en del bokskrivingsressurser og på sikt kanskje også fiksjon. Jeg er av den skolen som fint mener at komplekse meninger og ambivalente holdninger kan oppsummeres i en karakter. Samtidig er jeg en slitsom motstander av den seks-sidede terningen, all den tid terningkast i sin natur gir tilfeldige resultater og ikke kan begrunnes. Derfor er jeg klønete nok til å operere med min egen skala:

Bokanmeldere er veldig opptatt av om rollefigurer – eller karakterer – er endimensjonale eller tredimensjonale. Med bakgrunn i dette teller også min karakterskala dimensjoner: fra minimum én til maksimum tre. Tradisjonelt snakkes det sjeldent om todimensjonale karakterer – altfor sjeldent vil noen kanskje si! På disse trakter vil de opptre fra tid til annen. De er ikke like fyldige som tredimensjonale karakterer, men heldigvis heller ikke så platte som endimensjonale karakterer.

Trenger du en mer inngående forklaring av karakterskalaen, er jeg usikker hvor du bør henvende deg. Her er en grafisk fremstilling. Kanskje det hjelper.

1d2d3d

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *