Hvordan kjøpe og lese e-bøker fra Amazon uten Kindle

Hvordan kjøpe og lese e-bøker

Denne artikkelen inngår i serien «Hvordan kjøpe og lese e-bøker», som tar for seg innkjøp og bruk av e-bøker på ulike tjenester tilgjengelig i Norge.

La meg stå frem, først som sist: Jeg simpelthen elsker Amazon.

Amazon har markedets desidert beste utvalg av engelskspråklige e-bøker, og det til jevnt over uslåelige priser. Den aller beste leseopplevelsen får du med deres lesebrett Kindle (og da mener jeg ikke bare den beste leseopplevelsen av Amazons e-bøker, ikke engang av e-bøker generelt, men bøker i det hele tatt). Det betyr likevel ikke at du er nødt til å kjøpe lesebrettet deres for å nyte godt av utvalget og prisene. Her viser jeg deg hvordan du kan lese bøker du kjøper fra Amazon på mobil, på nettbrett, ja, til og med i nettleseren din.

1. Kjøpe e-bøker fra Amazon

Gå til Amazon.com, registrer deg som bruker, legg inn kredittkortet ditt. Nå kan du handle på Amazon med ett klikk. Lettere blir det ikke.

Når du kjøper boken hos Amazon, kan du velge på hvilken enhet (mobil, nettbrett, etc.) du vil ha den levert. Du kan alltids finne den frem på alle enheter manuelt, så det er ikke kritisk om du velger feil, men hvis du vet hvor du vil lese e-boken, velger du bare den enheten fra listen før du trykker «Buy now with 1-click®» i høyremenyen.

Kjøpe e-bok på Amazon
Finn boken du vil kjøpe. Trykk på Buy-knappen til høyre.

 

Kjøpt bok på Amazon
Når du har kjøpt boken, kan du velge å sende den til enda en av dine enheter.

 

2. Lese e-bøker fra Amazon

iPad/iPhone og Android

Uten et Kindle-lesebrett er den beste løsningen for bøker fra Amazon å lese via app.

Søk på «Kindle» i App Store (for iPad/iPhone) eller i Google Play (for Android-brukere). Appen er gratis. Last ned, åpne og logg inn med Amazon-brukeren din. Her vil du finne alle e-bøkene du har kjøpt på Amazon. Trykk på boken, og du er i gang!

E-boker Kindle iPhone E-boker Kindle iPhone bok

(Skjermdumper fra iPhone ovenfor)

E-bøker Kindle iPad

E-bøker Kindle iPad

(Skjermdumper fra iPad ovenfor)

Hvis du er tilkoblet Internett, loggfører appen hvor langt du har kommet i boken. Det betyr at du kan veksle sømløst mellom mobilappen, nettbrettappen og PC-versjonen.

Nettleser

http://read.amazon.com finner du Amazons Kindle Cloud Reader, hvor du kan lese e-bøkene du har kjøpt, direkte i nettleseren. Når du er logget inn, finner du alle bøkene du har kjøpt fra Amazon. Bare trykk på ønsket bokomslag, og les i vei!

Kindle Cloud Reader
Mine nyeste kjøp vises i Kindle Cloud Reader.

 

Kindle Cloud Reader
Etter å ha trykket på coveret til boken, åpnes boken og jeg kan begynne å lese.

 

Windows og Mac (egen programvare)

Hvis du leser på datamaskinen, og skal til et sted som ikke har Internett-tilknytning, er det også mulig å laste ned en egen programvare til PC-en som du kan laste ned bøkene på og lese dem i.

På Mac kan du også laste ned «Kindle» på Mac App Store.

Last ned programmet, installer og åpne. Logg inn med Amazon-brukernavn og -passord, og du får opp alle bøkene dine. Høyreklikk på den du vil laste ned, velg Download. Den dukker da opp inne på listen over «Downloaded Items» til venstre.

Kindle for PC
Åpne programvaren, logg inn, og du får opp alle bøkene. Velg de du vil laste ned.

 

Kindle for PC
Inne på Downloaded Items dobbelklikker du på boken du vil lese, og så er du i gang!

 

God lesing!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *