Hvordan kjøpe og lese e-bøker fra Ebok.no

Hvordan kjøpe og lese e-bøker

Denne artikkelen inngår i serien «Hvordan kjøpe og lese e-bøker», som tar for seg innkjøp og bruk av e-bøker på ulike tjenester tilgjengelig i Norge.

Ebok.no er nok Norges beste e-bokhandel når det kommer til utvalg. Hvis norskspråklige e-bøker er det du er ute etter, er Ebok.no det første stedet du bør undersøke.

1. Kjøpe bøker fra Ebok.no

Viktigst av alt: Det går an å kjøpe e-bøker direkte fra Ebok-appen til iPhone/iPad. Ikke gjør det. Apple krever sine 30 prosent av kjøp som blir gjort gjennom apper på deres plattformer, og det gjør bøkene tilsvarende dyrere. Pass derfor på at du kjøper bøkene dine via nettleseren.

Ebok.no forutsetter at du har en SPiD-konto. Dette er en brukerkonto man kan logge inn på mange norske tjenester med, deriblant Finn, Aftenposten og VG+. Hvis du har en slik konto, logger du altså bare inn med samme brukernavn og passord når du trykker på «Logg inn»-linken øverst til høyre inne på Ebok.no. Ellers bruker du den samme innloggingsskjermen til å opprette en SPiD-konto. Du kan også velge å logge inn med Facebook.

Ved første gangs innlogging må du akseptere en brukeravtale, og så er du i gang.

Ebok.no Innlogging

Derfra er det ikke noe hokus pokus. Bla eller søk deg frem til boken du ønsker å lese. Trykk på «Kjøp nå!».

E-bok hos Ebok.no

Hvis du allerede har brukt SPiD-kontoen til f.eks. et avisabonnement, ligger betalingskortinformasjon allerede inne. Hvis ikke, må du legge det inn. Deretter blir du bedt om å bekrefte kjøpet.

Ebok.no: Bekreft kjøp

Bekreft kjøpet ved å trykke på «Bekreft».

Ebok.no: Kjøpskvittering

Du har nå kjøpt boken. Du får kvittering på e-post, og boken ender opp i «Min bokhylle»:

Ebok.no: Min bokhylle

Inne på «Min bokhylle» har du flere valg, som å laste ned selve bokfilen, sende den til Kindle, eller gi den videre som gave. Her skal vi lese boken selv, på mobil eller nettbrett, så vi forlater nettleseren og går videre til appen.

2. Lese e-bøker fra Ebok.no

Søk på «Ebok.no» i App Store (for iPad/iPhone) eller i Google Play (for Android-brukere). Appen er gratis. Last ned, åpne og logg inn med SPiD-eller Facebook-kontoen din. Her vil du finne alle e-bøkene du har kjøpt på Amazon. Trykk på boken, og du er i gang!

Innlogging Ebok.no på iPhone-appen Min bokhylle i appen Ebok.no på iPhone Boklesing og alternativer i appen Ebok.no på iPhone

Over, f.v.: Innlogging, bokhylle og boklesing (med lesealternativer) i appen Ebok.no på iPhone

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *