Hvordan kjøpe og lese e-bøker fra Google Play Bøker

Hvordan kjøpe og lese e-bøker

Denne artikkelen inngår i serien «Hvordan kjøpe og lese e-bøker», som tar for seg innkjøp og bruk av e-bøker på ulike tjenester tilgjengelig i Norge.

Der Apple har iBooks, har Google «Google Play Bøker». Den har enda dårligere utvalg, og er enda mindre brukt. Hvis du har en Android-telefon eller -nettbrett, har du allerede appen Google Play Bøker installert. På iPhone kan den lastes ned i App Store under samme navn (ved engelskspråklig operativsystem er navnet Google Play Books).

Om du noen gang har betalt for en app eller en låt eller noe annet gjennom Android-en din, har du allerede gitt Google kortinformasjonen din, og du kan handle i Google Play Bøker like enkelt som du gjør når du kjøper apper.

1. Kjøpe e-bøker i Google Play Bøker

E-bokhandelen til Google finner du på play.google.com/books. Logg inn i bokhandelen med Google-kontoen din, så er du klar til å handle.

Søk opp boken du ønsker å lese, og trykk på Kjøp-knappen.

Kjøp e-bøker i Google Play Bøker

2. Lese e-bøker i Google Play Bøker

På iPhone og iPad (som jeg har skjermdumper fra nedenfor) må du laste ned Google Play Bøker fra App Store. På din Android-enhet vil du allerede ha denne installert. Åpne appen, så vil alle bøkene du har kjøpt stå klare i bokhyllen din.

Bokhylle i Google Play Boker på iPad
Bokhylle i Google Play Boker på iPad

 

E-bok i Google Play Bøker på iPad
E-bok i Google Play Bøker på iPad

 

Bokhyllen i Google Play Bøker på en iPhone
Bokhyllen i Google Play Bøker på en iPhone

 

Lesing av e-bok i Google Play Bøker på en iPhone
Lesing av e-bok i Google Play Bøker på en iPhone

God lesing!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *